Sider

31.07.2013

Hæklede kæmpekurve

Min kæreste var efterhånden ved at være godt træt af at der lå garn og hæklepinde allevegne i lejligheden, så nu har jeg hæklet to kæmpekurve til opbevaring. Det ser bare lidt mere cool ud, og har endda fået en smule orden i mit garnlager :-) 
Præsterede at få en vabel da jeg hæklede den pastelgrønne, da det er ret hårdt for fingrene at lege med zpagetti garn, av av! Men pyt, ser så fint ud i stuen. Og må jo nok give ham ret i at det rodede en del i sofaerne! Find opskriften HER
Den pastelgrønne kurv har jeg lavet større end i opskriften, da jeg gerne ville lave kurvene i to forsk. Størrelser. Men det er egentlig meget nemt, man fortsætter bare udtagningen i bunden er par omgange yderligere




Har også tidl. hæklet denne fine hængekurv, som jeg bruger til opbevaring af mine tørklæder. Opskriften kan findes HER



28.07.2013

B-DAY wishes

1. Ganni // 2. Adidas gazelle // 3. Maria Black // 4. Line og Jo // 5. Kenzo // 6. Lyngbyvase // 7. Chanel // 8. Nelly // 9. Moss 

Et skridt nærmere de 30 og knap så lang til tid ferie

Så er weekenden snart ovre. Mangler bare en enkelt nattevagt og så er der maaaaaange friweekender og ferie i vente snarest! 
Jeg har haft den bedste uge. I mandags fik jeg savlet over Robbie og skreget stemmen hæs til "Angels" i Parken som en anden teenage tøs. Men trods tømmermænd fik jeg da smidt mig op på cyklen tirsdag og afsted på tour de Strandvej med Laura. Rungsted tur/retur - ingen sag. Og slet ikke når turen indebærer frokost i solen på Sticks and Sushi ved Rungsted havn. Derudover har jeg nydt solen, spist frokost med den anden halvdel af "the Ette's" + baby og planlagt fødselsdag. JEP - jeg runder et skarpt hjørne næste weekend. 30'erne here I come. Men hvad dælen, det er jo bare et tal og skræmmer mig egentlig ikke at træde ind i 30'erne. Jeg har fået lov at holde fødselsdag hos svigermekanikken og glæder mig til lidt festivitas for hele den pukkelryggede, venner og kolleger. Menuen er planlagt, så nu skal der handles ind i løbet af ugen og kokkereres på livet løs! 








Iskaffe med et strejf af lakrids

Jeg har egentlig aldrig været den store fan af iskaffe, men på det seneste har jeg fået øjnene op for hvor skønt det smager i sommervarmen! 
Fik iøvrigt den bedste ever i Stefansgade forleden, mums! Så nu har jeg kastet mig ud i en hjemmelavet version! Det tager kun et øjeblik at lave, da jeg bruger nescafe pulver istedet for rigtig espresso. 

Opskrift til en stor iskaffe

2 tsk nescafe pulver
Ca. 2 1/2 dl skummetmælk
Lidt sødemiddel
Isterninger
Lakridspulver (jeg har brugt raw power fra Johan Bülow)

Hæld mælk, isterninger og nescafe i blenderen og blend til isen er knust. Tilsæt sødemiddel efter smag, kan sagtens udelades hvis man kan lide den stærke kaffesmag. Hæld på glas og drys med lakridspulver. Server straks! 
Hvis man ønsker en knap så "skinny", men mere cremet udgave anvendes sødmælk istedet for skummetmælk. 




15.07.2013

Sommerhækling

Forleden fik jeg færdiggjort det hæklede tæppe til min veninde og hendes mand, som jeg forærede dem i bryllupsgave sidste år (bedre sent end aldrig). Det har været længe undervejs og jeg er startet forfra, ikke mindre end 3 gange. Hold nu op! Men nu er tæppet færdigt og netop blevet afleveret til min skønne veninde...





 
 
Men straks som det ene er færdigt, har jeg allerede kastet mig over et nyt tæppe-projekt - heldigvis et meget mindre et af slagsen! 
Som tidligere nævnt venter min kusine sig i starten af august og selvfølgelig skal hun have et tæppe til lillemanden! Min kusine ELSKER farver og spræl, og derfor bliver det ikke et klassisk baby-tæppe i lyseblå nuancer, men istedet med neongrøn!  

Her er et lille sneak-peak






11.07.2013

Rabarber cocktail med et strejf af vanilie

Som tidligere nævnt holdte ladiesnight i lørdags, og aftenen blev skudt igang med denne super lækre og helt igennem girly cocktail. Den bestod af rabarberlimonade med masser af vanilie, som jeg lavet dagen forinden. Jeg blandede limonaden med danskvand og vodka, men den kan sagtens drikkes uden alkohol. 
Virkelig en frisk start på aftenen, og så bliver det ikke mere lady-like end med pink cocktails. 

Opskrift på rabarberlimonade


Ca. 500 g rabarber
1 vaniliestang
9 dl vand
2 dl sukker

Rens rabarberne og skær i mindre stykker. Flæk vaniliestangen, skrab kornene ud og vend med sukkeret. Kog rabarberne med vand, sukker, vaniliekorn og vaniliestangen i ca 5 min, tag af varmen og lad stå køligt til næste dag. Si derefter gennem en sigte og hæld på en atamonskyllet flaske. 

Voila, den lækreste og sommerlige rabarber limonade. 



10.07.2013

New Ray-Bans

Så fik jeg mig da også lige et par nye Ray-Bans - og helt gratis endda. Jeg stod og skulle skifte optiker, og fik et par valgfrie solbriller med i mit linseabonnement. Virkelig fedt! 
Jeg købte faktisk samme model i brun sidste sommer,  men har ikke set modellen herhjemme før nu. Har været super glad for brillen og da jeg så den i sort, måtte jeg bare eje! Er sikker på at begge par skal med i kufferten, når turen går til Bali :-) 







09.07.2013

Hvid chokolademousse med passionsfrugt og lakrids

Serverede denne lækre dessert for damerne i lørdags, som var meget begejstrede. Elsker kombinationen af den søde hvide chokolade og det syrlige passionsfrugt. Og så selvfølgelig med et strejf af lakrids :-)

Til ca. 6 personer brugte jeg;

225 g god hvid chokolade
3 3/4 dl piskefløde
9 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker

9 passionsfrugter
1 blad husblas
Ca. 1 dl vand
Sukker 
Evt. Lakrids pulver

Hak den hvide chokolade groft og smelt forsigtigt over et vandbad. Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt, og bland det smeltede hvide chokolade i. Vend forsigtigt flødeskummen i blandingen lidt efter lidt. Fordel moussen i portionsglas og sæt på køl i min. 4 timer. 

Halver passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud og ned i en gryde. Tilsæt 1 dl vand samt lidt sukker. Lad det koge op og tag af varmen. Opblød husblas i lidt vand. Si kernene fra passionsfrugterne og lad det køle af en smule. Tilsæt husblas. Hæld forsigtigt passionfrugtsaften over den hvide chokolademousse, når moussen har sat sig efter et par timer. 

Jeg dryssede lidt raw liquoricepowder fra Johan Bülow på inden servering. Mums!!



                






06.07.2013

Ladies night out.....

I aften står den på ladies night! Manden er sendt til det tyske med drengene, så jeg har inviteret nogle skønne damer til en rigtig ladies night!!! Jeg har flere overraskelser i ærmet, blandt andet en drøm af en dessert samt masser af lækre cocktails. Men inden damerne kommer skal neglene lakeres. Skal jeg kaste min ud i Electric blue eller holde mig til min absolutte favorit fra Chanel, nemlig Holiday?? Satser på at blogge om mine homemade cocktails og lækre dessert i løbet af ugen. Ha' en fantastisk weekend allesammen.