Sider

27.01.2013

Brunsviger

Forleden var svigermekanikken til middag og da svigermor er fra Sydfyn, var det jo oplagt at servere den fynske specialitet, brunsviger, til kaffen. Der findes utrolig mange opskrifter på brunsviger. Jeg kan personligt godt lide at kagen har smag af kardemomme og så jeg elsker Meyers remonce, hvor der både er tilsat kanel og marcipan - MUMS!





Brunsviger a'la Meyer

25 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
1 æg
50 g sukker
450-500 g hvedemel
5 g salt
40 g blødt smør
1 knivspids kardemomme

Remonce:
60 g revet marcipan
150 g brun farin
1 spsk kanel
125 g blødt smør
1/2 dl sirup
Lidt ekstra brun farin til at drysse ovenpå

Rør gæren ud i det lunkne vand. Rør ægget i, og tilsæt sukker, salt, kardemomme og hvedemel. Ælt det hele sammen og tilsæt lidt efter lidt det bløde smør. Dejen æltes sammen til den er glat og smidig. Lad dejen hvile i ca 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i et smurt fad. Tryk små huller/fordybninger i dejen med fingrene, så remoncen rigtig kan samle sig i hullerne.

Rør ingredienserne til remoncen godt sammen og fordel på dejen. Drys til sidst ekstra brun farin ovenpå remoncen, så der kommer "knas" i kagen.

Lad brunsvigeren hæve en times tid. Bag brunsvigeren ved 200° i ca. 18 min.

Kagen bliver hurtig tør og skal derfor gerne spises indenfor 6 timer, men det burde ikke være noget problem.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar